De medewerkers van de belangenvereniging voor vermogensbeheerders gaan standaard thuiswerken

7 juli 2020

De coronacrisis heeft voor een verandering in denken gezorgd bij veel bedrijven. Stond men voorheen nog sceptisch tegen structureel thuiswerken, nu is de overtuiging dat dit eigenlijk prima werkt. Thuiswerken wordt het nieuwe normaal, is het motto. Zo ook bij Dufas, de belangenvereniging van vermogensbeheerders in Nederland. Vanaf september 2020 is de huur van hun kantoor opgezegd en werken de medewerkers standaard thuis.

Wisselende reacties

Toen het besluit bekend werd gemaakt waren de reacties wisselend. De medewerkers, vooral juristen, moesten even slikken, maar zagen toch ook wel de voordelen. De leden, een 50-tal vermogensbeheerders waaronder grote partijen, vonden het besluit ‘modern’ en ‘moedig’. Overigens is het niet zo dat de medewerkers van Dufas elkaar nu alleen nog maar zien tijdens het video vergaderen. Er wordt gezocht naar flexplekken om te werken zodat de collega’s elkaar toch nog op regelmatige basis kunnen zien. Directeur Iris van de Looij van Dufas onderkent dat dat erg belangrijk is.

De medewerkers van de belangenvereniging voor vermogensbeheerders gaan standaard thuiswerken

Kostenbesparing is niet het belangrijkste doel

Bij veel bedrijven die na de coronacrisis kiezen voor een kantoorloze toekomst is de belangrijkste beweegreden een bijdrage te leveren aan een beter milieu en minder files. Als wordt gekozen voor thuiswerken als het nieuwe normaal wordt dit meestal niet gedaan om kosten te besparen. Er komen immers ook weer nieuwe kosten, zoals het inrichten van goede thuiswerkplekken voor de medewerkers. Daarnaast zijn er kosten voor het huren van flexplekken of vergaderruimte als de medewerkers toch fysiek bij elkaar willen of moeten werken op bepaalde momenten.

Bron: Het Financieele Dagblad