Logistiek vastgoedbedrijf CTP is positief over het boekjaar 2022

22 augustus 2022

Central Trade Park (CTP), ontwikkelaar van logistiek vastgoed, ziet de toekomst positief tegemoet. CEO en eigenaar Remon Vos meldt in een toelichting bij de cijfers over het eerste halfjaar van 2022 dat de huurinkomsten zijn toegenomen. Voor de tweede helft van 2022 voorziet het bedrijf verdere groei. Bedrijven willen hun voorraden aanvullen omdat er een recessie boven de markt hangt als gevolg van de torenhoge inflatie.

CTP blijft groeien

CTP was tot voor kort vooral actief in landen als Roemenië en Tsjechië. Maar inmiddels heeft de ondernemer de Amsterdam Logistic Hub gekocht en een stuk grond in Waalwijk waar logistiek vastgoed gerealiseerd gaat worden. Daarnaast was er de overname van het Duitse vastgoedbedrijf Deutsche Industrie. Hiermee lijkt Central Trade Park definitief ook voet aan de grond te willen krijgen in West-Europa.

Hogere huren in 2022

Huurders bij CTP betaalden in de eerste helft gemiddeld 4,3% meer huur dan over 2021. Dit wijst erop dat er nieuwe huurcontracten zijn gesloten tegen hogere tarieven. De netto huurinkomsten namen fors toe. Bedroegen deze in de eerste helft van 2021 nog 160 miljoen euro, voor 2022 werd deze post in de boeken opgenomen voor 211,5 miljoen euro. De kosten namen wel toe, vooral veroorzaakt door de groei waardoor er meer personeel in dienst werd genomen. Doordat het vastgoed van CTP fors meer waard werd steeg de nettowinst over het eerste halfjaar van 2022 naar 496 miljoen euro. In de eerste helft van 2021 bedroeg de winst nog 189 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen rekenen op een interim dividend van 22 cent per aandeel.

Bron: Het Financieele Dagblad