Interesse in Rotterdamse kantoorpanden neemt toe

12 februari 2019

Er werd in 2018 maar liefst 167 procent meer geïnvesteerd in Rotterdamse kantoorpanden dan in 2018, namelijk zo’n 1,17 miljard euro. Vastgoedadviseur CBRE rekende dit uit naar aanleiding van hun analyse van de markt. Het is een flinke toename die samenhangt met het vertrouwen in de markt en de economie. Er stonden jarenlang namelijk veel kantoren leeg. Het populairste gebied om in Rotterdam kantoren te huren, ligt rond het Centraal Station. Allianz heeft een kantoorpand gehuurd aan de Coolsingel en ook de Rabobank verhuist naar het gebied. De bank huurt een pand aan het Weena. Ook Regus en Spaces, die flexruimtes verhuren, vinden het stationsgebied interessant.
Interesse in Rotterdamse kantoorpanden neemt toe

Leegstand blijft dalen

De leegstand in Rotterdam was begin vorig jaar zo’n 17 procent. Die is nu flink gedaald naar 10 procent. Volgens Marco Clarijs van CBRE wordt dat percentage alleen nog maar lager, omdat er voor 2019 al flink wat kantoren op de planning staan voor verbouwing en verhuur. In 2018 werd al 66 procent meer kantoorruimte verhuurd dan het jaar ervoor. Dat gaat om ongeveer 150.000 vierkante meter.

Van kantoor naar woning

De stijging heeft niet alleen te maken met bedrijven die meer kantoorruimte nodig hebben. Kantoren worden ook steeds vaker verbouwd tot woonruimte. Het gevolg voor het bedrijfsleven is volgens Clarijs dat het in 2019 steeds moeilijker zal worden om goede kantoorruimte te vinden. Het bouwen van nieuwe kantoorpanden is volgens hem een goede oplossing.

Bron: FD.nl