Heijmans verhoogt het aantal woningverkopen

13 mei 2024

Heijmans heeft in vergelijking met vorig jaar bijna twee keer zoveel woningen verkocht tot nu toe dit jaar, met een totaal van 952 verkochte woningen. Deze toename wordt toegeschreven aan het voortdurende herstel sinds het vierde kwartaal van 2023, versterkt door de overname van Van Wanrooij.

Positieve reacties van beleggers en vooruitzichtenBouwen buiten de stad heeft niet alleen nadelen

De positieve trend in woningverkopen wordt verwelkomd door beleggers, wat resulteert in een stijging van de koers van Heijmans op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf verwacht dat dit op lange termijn zal resulteren in een gezonde groei van omzet en resultaat, vooral na dit jaar.

Verkooppatronen en marktkritiek

De stijging in woningverkopen wordt voornamelijk gedreven door transacties met particulieren, terwijl verkoop aan beleggers en woningcorporaties stabiel blijft. Heijmans uit kritiek op het huidige woningbeleid van de overheid, waarbij de focus te veel ligt op betaalbare woningen, ten koste van doorstroming en nieuwe woningen in het midden- en hogere segment.

Zorgen over woningbouwvertraging

Heijmans uit zorgen over het gebrek aan nieuwe plancapaciteit en de trage vergunningverlening op de woningmarkt, wat ook door andere bedrijven zoals BAM en Dura Vermeer wordt benadrukt.

Bevestiging van financiële vooruitzichten

Heijmans handhaaft zijn eerdere outlook van een omzet richting €2,5 miljard en een ebitdamarge van minstens 6,5%, ondanks de kritiek op het woningbeleid en de bezorgdheid over vertragingen in de woningbouw.

Bron: fd.nl