Heijmans hoopt dat 2019 een goed jaar gaat worden

17 mei 2019

Bouwbedrijf Heijmans ziet de toekomst zonnig in. Alle bedrijfsonderdelen presteren goed. Naar aanleiding van de cijfers over het eerste kwartaal van 2019 verwacht het bedrijf een verbetering van het resultaat ten opzichte van 2018. Financiële resultaten worden niet gemeld, dit doet Heijmans alleen bij de presentatie van de halfjaar- en jaarcijfers. In het 1e en 3e kwartaal geeft het bedrijf een tussentijdse update, waarin slechts de trends en verwachtingen worden gemeld.

De vastgoedmarkt ligt op koers

Volgens Ton Hillen, CEO van Heijmans, is de omzet- en winstverwachting op koers. Er wordt een bevredigend rendement behaald op zowel de bouw van woningen als van kantoren en winkels. Heijmans is ook actief bij het realiseren van infrastructuur. De omzet van deze tak zal in de komende jaren waarschijnlijk verminderen. Dit heeft alles te maken met het feit dat het bedrijf heeft besloten alleen nog opdrachten voor infrastructuur aan te nemen als hier een aanvaardbare winst op kan worden gemaakt.

Heijmans hoopt dat 2019 een goed jaar gaat worden

Rendement op vastgoed

Heijmans heeft in de eerste vier maanden van 2019 in totaal 479 woningen verkocht, iets meer dan in de zelfde periode vorig jaar. 387 van deze woningen werden verkocht aan particulieren. Het rendement als gevolg van deze verkopen wordt uiteraard opgeteld bij het bedrijfsresultaat. Heijmans verwacht dat het tweede halfjaar van 2019 wat dit betreft nog wat beter zal verlopen dan de eerste helft van 2019.

Bron: Financieele Dagblad