Uit elkaar en een onverkocht huis

10 juli 2023

Na de scheiding van een stel bleef het huis onverkocht. Het stel besloot het huis te verkopen, maar er ontstond ruzie over de vraagprijs.

Onderlinge afspraken en verkoopproces

Het stel had eerder afspraken gemaakt over wat er zou gebeuren als ze uit elkaar zouden gaan. Ze kochten een huis, maar gingen later toch uit elkaar. In januari 2023 besloten ze om het huis te koop te zetten. De vrouw koos een makelaar en het huis werd verkoopklaar gemaakt.

Hoe verkoop je je huis nu de woningmarkt verandert

Problemen met de vraagprijs

Na enkele maanden stond het huis nog steeds te koop en was er weinig belangstelling. De makelaar adviseerde om de vraagprijs te verlagen, maar de vrouw was het hier niet mee eens. Ze vond het te vroeg om de prijs te verlagen en wilde het huis voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen.

Kort geding en uitspraak

Het stel kwam uiteindelijk voor de rechter, omdat ze het niet eens waren over de vraagprijs. De rechter oordeelde dat de vrouw niet bewust de verkoop tegenwerkte, maar dat het advies van de makelaar serieus genomen moest worden. De rechter besloot dat de vraagprijs met €45.000 verlaagd moest worden en legde de vrouw een dwangsom op als ze in gebreke zou blijven.

Geen akkoord over verdere prijsverlagingen

De man eiste ook dat de vrouw akkoord zou gaan met verdere prijsverlagingen, maar dit werd afgewezen door de rechter.

Let op: dit verhaal is gebaseerd op een geanonimiseerd vonnis.

Bron: FD.nl