Eis: 6 maanden gratis huur voor Blokker panden in België

9 maart 2020

Het gaat al jaren niet goed met voormalig familiebedrijf Blokker. De vorige eigenaar verkocht de winkels van Blokker België onlangs aan investeerder Dirk Bron. Die heeft nu de verhuurders van de panden waar Blokker in België is gevestigd voor het blok gezet. Hij wil 6 maanden geen huur betalen voor de panden. Gaan de verhuurders hier niet mee akkoord dan wordt de huur opgezegd. Slikken of stikken dus, maar de eigenaar is onverbiddelijk. Als de verhuurders niet op zijn eis ingaan zal onherroepelijk de huur worden opgezegd en zit de eigenaar dus met een leeg winkelpand. En daar zijn er ook in België al te veel van.

Nieuwe formule voor Blokker in België

De nieuwe eigenaar gaat Blokker België omvormen tot Mega World vestigingen. Deze keten verkoopt bulkpartijen van A-merken. Het gaat om huisraad, kleding en speelgoed. De inrichting van de winkels hoeft daarvoor niet te veranderen, de naam Blokker verdwijnt wel. Volgens Bron is dit de enige manier om de winkels, die al jaren verlies geven, van de ondergang te redden. Het gaat om 123 winkels waar nu nog ruim 650 medewerkers werkzaam zijn.

Eis 6 maanden gratis huur voor panden Blokker Belgie

Nieuwe eigenaar is grote onbekende

Voormalig eigenaar Witteveen heeft er geen problemen mee dat de nieuwe eigenaar van Blokker België een ‘grote onbekende’ is. Hij heeft in de afgelopen jaren meerdere bedrijven gehad waarvan er inmiddels 6 failliet gingen tijdens of kort nadat hij er eigenaar was. Vreemd is dat Bron, als hem hiernaar wordt gevraagd, zich sommige van die bedrijven niet meer zegt te herinneren, terwijl hij toch echt als zaakvoerder genoemd wordt bij de Kamer van Koophandel. Het is dus voor de medewerkers van Blokker te hopen dat hij zijn woord houdt en ze hun baan voorlopig kunnen houden, ook als de winkels zijn omgedoopt naar Mega World.

Bron: Het Financieele Dagblad