Cursus Juridische Aspecten Vastgoedmanagement

Gedurende een normale dag word je als individu blootgesteld aan talloze overeenkomsten en wetten. In de meeste gevallen ben je je hier niet van bewust — en dat is maar goed ook. Maar, tegelijkertijd is het ook van belang om je bewust te zijn van de juridische laag die over onze maatschappij heen ligt. Zeker wanneer het aankomt op vastgoed — een markt die op zichzelf al een enorm web aan regels en wetten kent.

Deze cursus Juridische Aspecten Vastgoedmanagement helpt je de basis van het burgerlijk recht te leren kennen, en van daaruit te kunnen handelen. Hierdoor kun je belangrijke afwegingen maken, en leer je situaties herkennen waarin je wellicht externe (juridische) hulp kunt gebruiken.

Daarnaast bekijken we de rechten, plichten en bevoegdheden met betrekking tot het aangaan, nakomen en ontbinden van overeenkomsten. Dit is direct van toepassing op het onderhoud, beheer, verhuur en huurrecht van vastgoed, en is daarmee essentieel voor de vastgoedmanager.

Leerdoelen

  • Je bent bekend met de juridische basis van het burgerlijk recht, toepasbaar op praktijksituaties
  • Je kunt situaties beoordelen en in te schatten wanneer hulp van derden nodig is

De opleiding Vastgoedmanagement wordt beoordeeld met een 8,4Beoordeeld met een 8,4

De cursus Juridische Aspecten Vastgoedmanagement is onderdeel van de opleiding Vastgoedmanagement, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8,4.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze vastgoedcursus? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Vastgoedmanagement

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 15 Lesdagen
Prijs €8775,- excl. BTW

Als vastgoedmanager heb je vaak te maken met recht. Of je nu op weg naar uw werk nog even snel een broodje koopt, onderhandelt met een nieuwe huurder over de laatste punten en komma’s van het contract of een onderhoudsbedrijf aanspreekt op gebrekkig werk: het recht is van belang.

In deze module maakt je kennis met deze regels van het burgerlijk recht (ook wel civiel recht of privaatrecht genoemd). De uitdaging van deze module is niet zozeer om een het complete burgerlijk recht te kennen, maar om de basis te beheersen om van daaruit te kunnen handelen. Naast de introductie in het burgerlijk recht komen de rechten, plichten en bevoegdheden aan bod wat betreft het aangaan, nakomen en ontbinden van overeenkomsten. De vastgoedmanager komt daarnaast veelal in contact met het juridisch kader waarbinnen het onderhoud, beheer, de verhuur en het huurrecht van het vastgoed wordt uitgevoerd. Daarom wordt in deze module ingegaan op het huurrecht met betrekking tot bedrijfsruimtes.

Je weet in welke situaties het van belang is om aandacht te besteden aan het recht, kent de basisbeginselen van het burgerlijk recht en kunt inschatten wanneer hulptroepen (juridische of andere experts) ingeschakeld moeten worden.

Relevantie

Verantwoord overeenkomsten aangaan is een belangrijke zaak en voorkomt problemen in de toekomst. Het is daarom van belang dat eenieder die overeenkomsten aangaat of hiermee in aanraking komt, kennis heeft van de wet en deze op de juiste manier weet te interpreteren.

Leerdoelen

  • Je bent bekend met de juridische basis van het burgerlijk recht, toepasbaar op praktijksituaties
  • Je kunt situaties beoordelen en in te schatten wanneer hulp van derden nodig is

Docenten

Lobke Opsteen

Lobke Opsteen

Advocaat

Lobke is met haar advocatenkantoor gespecialiseerd op het gebied van vastgoed en alles wat daarmee samenhangt. Binnen de rechtsgebieden van civiel vastgoed, bestuurlijk vastgoed en huurrecht werkt ze op een eigen wijze samen met haar klanten. Zonder poespas en gericht op de lange termijn.

Reviews