De coronacrisis dwingt CEO’s tot het maken van onvermijdelijke keuzes

8 juni 2020

Vanwege de coronacrisis moeten CEO’s soms ingrijpende beslissingen nemen om hun bedrijf gezond te houden. Massaontslagen zijn soms onvermijdelijk. Ondanks de steun die bedrijven in getroffen sectoren krijgen zal dit waarschijnlijk niet kunnen voorkomen dat bepaalde bedrijven moeten inkrimpen om te kunnen overleven, of uiteindelijk toch omvallen. Aan CEO’s en managers de taak om hun bedrijf zo goed mogelijk door de crisis te leiden.

Van onzekerheid naar een andere manier van werken

Managers werden door de coronacrisis gedwongen om snel te schakelen. Eerst was er de onzekerheid van wat er te gebeuren stond. Nederland ging in een ‘intelligente lockdown’, thuis werken werd het nieuwe normaal en daar moesten ook de managers aan wennen. Terwijl zij worstelden met de vraag of hun bedrijf het zou gaan redden zonder massaontslagen moesten ze omschakelen naar virtueel vergaderen en werken aan de keukentafel in plaats van in een royale goed geventileerde kantoorruimte. Dat vergt aanpassingen op veel gebieden. Veel CEO’s hebben een grote behoefte aan structuur en routine. Nieuw is dit niet, ook de Britse minister-president Winston Churchill werd gedreven door routine tijdens de Tweede Wereldoorlog, een periode waarin hij onder grote druk stond.

De coronacrisis dwingt CEOs tot het maken van onvermijdelijke keuzes

Verschillen tussen managers

Onderzoeker Salem Samhoud constateert een duidelijk verschil tussen managers. De oudere, ervaren CEO’s kijken niet alleen naar hun eigen bedrijf. Zij hebben een bredere blik en maken zich ook zorgen om de gevolgen van de coronacrisis op langere termijn. Niet alleen voor hun eigen bedrijf, maar ook en vooral voor de maatschappij als geheel en voor hun medewerkers als er daadwerkelijk massaontslagen moeten vallen en dit voor gezinnen grote gevolgen zal hebben.

Moeilijke keuzes en mooie kansen

Samhoud constateert dat de coronacrisis veel teweeg brengt. Na de aanvankelijke lockdown wordt het land vanaf juni 2020 voorzichtig weer opgestart. Dit noopt CEO’s tot lastige keuzes. Moeten er massaontslagen vallen omdat de omzet niet op tijd weer op niveau is? Maar anderzijds geeft deze crisis ook kansen. Gebleken is dat veel bedrijven prima kunnen functioneren als veel van de medewerkers vanuit huis werken. Universiteiten digitaliseerden hun colleges in een paar weken tijd zodat studenten hun studie konden voortzetten. Deze kansen geven bedrijven en instellingen een enorme boost voor de toekomst.

Bron: Het Financieele Dagblad