Cijfers over tweede helft 2021 zeer positief voor Unibail Rodamco Westfield

17 februari 2022

Vastgoedinvesteerder Unibail Rodamco Westfield heeft de cijfers bekendgemaakt over het tweede halfjaar van 2021. Hieruit blijkt een voorzichtig herstel na de magere jaren, mede als gevolg van de coronapandemie. Het bedrijf verwacht dat deze opgaande trend zich zal voortzetten als er in 2022 geen langdurige lockdowns meer komen. De grootste belegger in winkelpanden ter wereld heeft een roerige periode achter de rug, maar nu zijn de vooruitzichten positief. De huurinkomsten stegen vooral in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Overname Westfield

Unibail Rodamco nam in 2019 vastgoedbelegger Westfield over. Dit betekende uiteraard een forse investering. Kort daarna brak de coronapandemie uit. Als gevolg daarvan daalden de huurinkomsten fors omdat winkels moesten sluiten als gevolg van lockdowns of zelfs failliet gingen. De leegstand in de winkelcentra die Unibail Rodamco Westfield in bezit nam daardoor wereldwijd toe.

Cijfers over tweede helft 2021 zeer positief voor Unibail Rodamco Westfield

Herstel in 2022

Het vastgoedconcern heeft er vertrouwen in dat 2022 een goed jaar zal worden. Unibail Rodamco Westfield wil in totaal nog voor 1,5 miljard aan vastgoed in Europa verkopen. De Europese portefeuille is dan met 4 miljard afgenomen. De leegstand in hun winkelcentra daalde met 2 procentpunt naar 7%, ook dit is uiteraard een gunstige ontwikkeling. De schuld van het bedrijf daalde naar 22,1 miljard, een afname van 2 miljard. Daardoor kwam de loan-to-value ratio uit op 42,5%.

Bron: Het Financieele Dagblad