‘Bouwpastoor’ Seppe Raaphorst zet Apeldoorn op de kaart

22 februari 2024

Seppe Raaphorst, directeur stedelijke ontwikkeling in Apeldoorn, weet hoe hij ontwikkelaars moet stimuleren om te bouwen. Zijn onorthodoxe aanpak is een inspiratie voor andere gemeenten. In Apeldoorn is de woningbouw een strak georganiseerde operatie met “commandolijnen”, waarbij het programma en niet de ambtelijke organisatie de beslissingen neemt.

Een nieuwe aanpak in ApeldoornWoningcorporaties willen huizen blijven bouwen

Raaphorst gelooft in openheid en samenwerking met ontwikkelaars, waarbij onderhandelingen worden gevoerd over winst- en risicopercentages. De gemeente investeert in infrastructuur en buitenruimte om binnenstedelijke bouw mogelijk te maken, waardoor ontwikkelaars gestimuleerd worden om te investeren.

Een aantrekkelijk woonklimaat

Apeldoorn streeft naar betaalbare woningen en zoekt naar oplossingen om woningbouw rendabel te maken. Raaphorst staat open voor discussie over parkeernormen en groenvoorzieningen en moedigt hoogwaardige architectuur aan. Het doel is om in Apeldoorn een mooie stad te bouwen, waar kwaliteit voorop staat.

Toekomstperspectief

Raaphorst is vol vertrouwen dat de Apeldoornse aanpak zal leiden tot een aanzienlijke toename van het aantal woningen. Hij nodigt andere gemeenten uit om ondernemender te zijn in hun aanpak en om te leren van de werkwijze in Apeldoorn. Met een Rotterdamse mentaliteit en een focus op kwaliteit wil Raaphorst bijdragen aan het bouwen van een mooie stad.

Bron: cobouw.nl