Bouwbedrijf Van Wijnen en Funda bundelen krachten voor ‘rijtjeshuizen op maat’

6 juni 2023

Bouwbedrijf Van Wijnen en huizensite Funda hebben aangekondigd samen te werken aan de ontwikkeling van woningen die voldoen aan de voorkeuren van potentiële kopers: betaalbaar en compact. In samenwerking met twee architectenbureaus zijn ontwerpen gemaakt voor kleine, betaalbare woningen op basis van het traditionele concept van het rijtjeshuis. Door slimme indelingen kunnen verschillende woningtypen worden gecreëerd binnen een rij, waardoor meer woningen kunnen worden gebouwd op dezelfde oppervlakte als in een traditionele rijtjesbuurt.

Antwoord op de vraag naar betaalbare woningen

De woningen zijn bedoeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar kleine, betaalbare woningen met een prijs tot ongeveer 300.000 euro. Naast woningen voor starters en gezinnen zijn er ontwerpen beschikbaar voor een- of tweepersoonshuishoudens, meergeneratiehuishoudens en wooncollectieven. Funda, met maandelijks 68 miljoen bezoekers op de website, ziet dit als een kans om bij te dragen aan meer passende woningen op de markt.

Eerste bouwproject in Harderwijk

Het eerste bouwproject volgens dit concept zal naar verwachting volgend jaar van start gaan in Harderwijk. Meryl van de Sandt van Funda, mede-initiatiefnemer van het woningbouwplan, geeft aan dat de samenwerking met Van Wijnen zonder financiële transacties plaatsvindt. Door gebruik te maken van de gegevens van de Funda-website kan het plan inspelen op de actuele behoeften van potentiële kopers.

Grote vraag naar betaalbare woningen

Uit de gegevens van Funda blijkt dat er een aanzienlijke vraag is naar woningen met een prijs tot 300.000 euro. Dit is aanzienlijk lager dan de gemiddelde verkoopprijs van een woning, die momenteel rond de 400.000 euro ligt. Kleine woningen met een oppervlakte tot 75 vierkante meter zijn bijzonder populair gezien de behoefte aan betaalbare huisvesting.

Samenwerking tussen Van Wijnen en Funda

Bouwbedrijf Van Wijnen, onderdeel van HAL Investments, heeft geen financiële informatie verstrekt over de samenwerking met Funda. HAL Investments is tevens een grootaandeelhouder van FDMG. Met deze strategische samenwerking tussen Van Wijnen en Funda kunnen betaalbare en compacte woningen worden gebouwd die voldoen aan de behoeften van potentiële kopers. Het eerste project zal in Harderwijk worden gerealiseerd en richt zich op de groeiende vraag naar betaalbare woningen op de markt

Bron: FD