Boodschappenbezorger zwaar gedupeerd door brand in distributiecentrum Roosendaal

4 januari 2022

Boodschappenbezorgdienst Picnic heeft een flinke strop. Door een brand in een distributiecentrum in Roosendaal kan het bedrijf wekenlang geen bestellingen uitleveren in de regio. Los van de gemiste omzet bedraagt de schade minimaal een miljoen euro. Picnic heeft vanwege de brand noodgedwongen bestellingen moeten annuleren van klanten in onder andere Oud-Gastel, Bergen op Zoom en Rucphen.

Boodschappenbezorger zwaar gedupeerd door brand in distributiecentrum Roosendaal

Picnic timmert aan de weg in Nederland

Boodschappen laten bezorgen was in Nederland tot voor kort niet heel gebruikelijk. Er werd door slechts een kleine groep particulieren gebruik van gemaakt. De uitbraak van corona bracht daar verandering in. Mensen die in isolatie zitten maar ook zij die in principe wel gewoon naar een winkel zouden kunnen, ontdekten het gemak van online bestellen. Daardoor groeide de omzet van boodschappendienst Picnic snel. In de regio Roosendaal worden de boodschappen met 16 elektrische auto’s. Om uiteindelijk landelijk te kunnen bezorgen probeert het bedrijf kapitaal aan te trekken.

Investering door Bill Gates

Niemand minder dan Bill Gates, bekend als voormalig topman bij Microsoft investeerde in Picnic. In totaal haalde het bedrijf ruim 600 miljoen op. De brand in het distributiecentrum in Roosendaal komt dus heel slecht uit. Mede omdat steeds meer supermarkten hun bezorgservice willen gaan uitbreiden en verbeteren. Zo kondigde supermarktketen Jumbo begin 2022 aan te gaan samenwerken met bezorgdienst Gorillas om boodschappen supersnel bij de klant af te leveren.

Bron: Het Financieele Dagblad