Apple medewerkers willen af van verplichting om minstens 3 dagen per week op kantoor te werken

4 september 2022

Sinds de uitbraak van corona was ook voor het personeel van Apple thuiswerken de norm. Maar nu we weer terug zijn naar normaal wil de werkgever dat alle medewerkers minimaal 3 dagen per week op kantoor verschijnen. Daar is lang niet iedereen het mee eens. Daarom is een deel van hen een petitie gestart waarin wordt gepleit voor meer vrijheid en flexibiliteit.

Apple Together

De groep werknemers die zich inzet voor de vrijheid om thuis te werken heeft zich verenigd als Apple Together. In de petitie, ingezien door journalisten van The Financial Times, stellen zij dat ze tijdens de coronajaren hebben bewezen ‘uitzonderlijk goed werk’ te kunnen leveren met thuiswerken. Topman Tim Cook van Apple noemt het ‘essentieel voor het behoud van de bedrijfscultuur’ dat werknemers van het hoofdkantoor minstens 3 dagen per week op kantoor aanwezig zijn. De regel om weer vaker op kantoor te verschijnen moet vanaf 5 september 2022 ingaan.

Productiever met thuiswerken

In hun petitie stellen de werknemers dat zij ‘productiever en gelukkiger’ zijn als ze zelf mogen bepalen wanneer ze thuiswerken. Ook geldt voor het merendeel dat zij prima met hun direct leidinggevende kunnen bepalen hoe vaak er thuisgewerkt kan worden en hoe vaak het nodig is om op kantoor te verschijnen. CEO Cook heeft nog niet op de petitie gereageerd.

Bron: Het Financieele Dagblad