Voormalig Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam wordt hotellobby voor ondernemers

11 juli 2019

Het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam is inmiddels grondig gestript. Het gebouw ondergaat een ingrijpende metamorfose. Het Prinsengrachtziekenhuis wordt omgetoverd in een plaats waar ondernemers samen kunnen komen om hun ideeën met elkaar te bespreken en uit te werken. Bedrijven kunnen in het pand kantoorruimte huren, maar het moet vooral een broedplaats worden voor nieuwe plannen voor de stad en zijn omgeving.

Ontmoetingsplaats voor ambitieuze ondernemers

Het is niet de bedoeling dat ondernemers hun hele kantoor verhuizen naar het nieuwe pand. Alleen de oprichters huren hier een ruimte om te sparren en van elkaar nieuwe ideeën op te doen. Jonge bedrijven als Young Capital, Tony’s Chocolony en Picnic hebben zich al gemeld als geïnteresseerde. De initiatiefnemer van deze ‘broedplaats voor ondernemers’ was al langer op zoek naar een geschikte locatie. Toen het Prinsengrachtziekenhuis in 2014 zijn deuren sloot lag daar een mooie kans. Al was het pand wel wat groter dan de bedoeling was, maar de gok werd genomen en het lijkt een succes te worden.

Een gevarieerd aanbod aan werkplekken

Onder leiding van het Belgische Fosbury & Sons is van het pand aan de Prinsengracht een gebouw gerealiseerd dat zijn authentieke uitstraling heeft behouden maar daarnaast een zee aan mogelijkheden biedt. Het gebouw straalt stijl en klasse uit. Het is zeker niet zo dat het een pand is waar alleen extraverte jonge ondernemers zich thuis voelen. Er zijn bijvoorbeeld ook stilteruimtes om geconcentreerd te kunnen werken. Maar, zo bevestigt de ontwikkelaar, er is natuurlijk wel een pooltafel, zoals in alle panden die wij onder handen nemen. In het pand kunnen de leden een ruimte huren vanaf 29 euro voor een dag. Alleen leden mogen er gebruik van maken om ervoor te zorgen dat het een pand ‘voor de Amsterdammers’ blijft.

Bron: Het Financieele Dagblad