Rechter wil onafhankelijke deskundige horen over woontoren De Regent

2 mei 2024

Het conflict over de gevelschade bij woontoren De Regent in Eindhoven gaat verder. Voordat de rechter definitief uitspraak doet, wil hij onafhankelijke deskundigen inschakelen.

Standpunten van de partijen

Tijdens de zitting stonden de Vereniging van Eigenaren (VvE) en bouwer Pennings lijnrecht tegenover elkaar. De VvE stelt Pennings en moederbedrijf BAM aansprakelijk voor de ernstige schade aan de gevel.

Oneens over oorzaak schade

Beide partijen hebben verschillende deskundigen ingeschakeld, maar hun conclusies over de oorzaak van de schade staan haaks op elkaar. Krekon concludeert dat uitvoeringsfouten de voornaamste oorzaak zijn, terwijl Hageman het probleem wijt aan een ontwerpfout.

Uitvoeringsfout of ontwerpfout?

Pennings betwist uitvoeringsfouten en legt de schuld bij het ontwerp, gesteund door Hageman. De VvE vindt echter dat de aannemer wel degelijk verantwoordelijk was voor het ontwerp.

Onafhankelijke deskundigen

Omdat de conclusies uiteenlopen, wil de rechter onafhankelijke deskundigen inschakelen om de oorzaken van de schade vast te stellen. Beide partijen moeten instemmen met deze stap en kunnen aangeven welke vragen beantwoord moeten worden. De volgende zitting staat gepland voor 5 juni.

Bron: cobouw.nl