Ondanks lagere huurinkomsten verwacht vastgoedbedrijf VastNed winst over 2021

10 augustus 2021

In 2021 moest VastNed, dat vooral winkelpanden verhuurt, flink wat huurinkomsten afschrijven. Vanwege de gedwongen winkelsluitingen door de coronacrisis daalden de inkomsten fors. Toch durft het bedrijf nu aan te kondigen dat er in 2021 winst gemaakt gaat worden. Vanwege de coronamaatregelen moesten niet-essentiële winkels 3 maanden dicht. Er werden daarom afspraken gemaakt over uitstel of verlaging van de huurbetaling. Nu de winkels weer open mogen verwacht VastNed dat er dit jaar toch nog winst gemaakt kan worden.

Aandeelhouders reageren nog niet positief

De aankondiging dat er in 2021 winst gemaakt gaat worden maakte nog geen indruk bij de aandeelhouders. De koers van het aandeel VastNed op de Amsterdamse beurs steeg niet, terwijl de huidige koers onder de feitelijke marktwaarde is. De aandeelhouders stemden in april ook tegen beloningsvoorstellen voor bestuurders en werd er geen decharge verleend voor de jaarcijfers.

Lagere huren en meer leegstand

Vanwege corona sloot VastNed nieuwe huurcontracten af tegen lagere huurprijzen. Daar komt bij dat de leegstand licht steeg met iets meer dan 1%. De winst over het eerste halfjaar van 2021 komt uit op 15,1 mln euro, wat iets meer is dan over dezelfde periode in 2020. Er wordt een interim dividend uitgekeerd van €0,53 per aandeel. De verwachting is dat het totale dividend over 2021 uit gaat komen tussen de €1,80 en €1,90 per aandeel.

Bron: Het Financieele Dagblad