Logistiek vastgoedbelegger WDP verwacht groei als gevolg van de coronacrisis

15 februari 2021

Niet iedere ondernemer lijdt onder de coronacrisis. Vastgoedbelegger WDP profiteert juist volop. Er is een toenemende vraag naar logistiek vastgoed omdat het online shoppen in 2020 fors is toegenomen. WDP, beursgenoteerd in zowel Amsterdam als Brussel, kondigde daarom aan dat de winstverwachting naar boven wordt bijgesteld. Het bedrijf verwacht de investering in vastgoed met 0,5 mld euro verhogen naar 2 mld tot 2023. De covid-crisis heeft online shoppen een dusdanige impuls gegeven dat we snelle verdere groei verwachten, aldus topman Uwents van WDP.

Online boodschappen doen werd door covid toch populair

Lang werd in Nederland gedacht dat mensen hun supermarktboodschappen niet online wilden doen. Zelf je groente, vlees en fruit uitzoeken was altijd het devies. Slechts een klein deel van de Nederlanders liet hun boodschappen bezorgen. Maar sinds corona werd die groep snel groter. WDP verwacht dat ook als de pandemie voorbij is, een deel van deze mensen wil blijven profiteren van het gemak van de boodschappen die aan huis worden bezorgd. Daarom wordt onder andere groei verwacht in logistiek vastgoed voor levensmiddelen.

Logistiek vastgoedbelegger WDP verwacht groei als gevolg van de coronacrisis

Groei van WDP voor een groot deel in Nederland

Voordat de coronacrisis uitbrak verwachtte WDP nog dat de groei van het bedrijf vooral door buitenlandse investeringen zou komen. De groei in Nederland werd belemmerd door gebrek aan bouwlocaties en personeel. Maar de verwachting is ook op dat punt bijgesteld, de verwachting is dat ook vanaf 2021 een groot deel van de investeringen in Nederland zal plaatsvinden. WDP houdt wel rekening met faillissementen vanaf 2021. Veel bedrijven houden tot nu toe stand dankzij forse overheidssteun. Als die stopt zal dit voor een deel van de ondernemers alsnog het einde betekenen.

Hogere winstuitkering aan de aandeelhouders in 2021

WDP ziet de toekomst vooralsnog positief tegemoet. De leegstand is laag en dankzij toenemende vraag vanuit diverse sectoren verwacht het bedrijf dat er ook de komende jaren weinig leegstand zal zijn. Het aandeel WDP doet het dan ook nog steeds goed. Over 2020 bedroeg de dividenduitkering 1 euro per aandeel, een groei van 8%. Over 2021 verwacht het bedrijf een winst van 1.07 euro per aandeel, een groei van 7%.

Bron: Het Financieele Dagblad