Heijmans neemt Van Gisbergen over en zet in op woningbouw in Eindhoven

11 juli 2024

Eindhovense woningmarkt

Heijmans heeft Van Gisbergen, een ontwikkelaar en bouwer uit Hooge Mierde, overgenomen. De overname is met name gedreven door de grote vraag naar woningen in de regio Eindhoven. Met de aankoop van Van Gisbergen krijgt Heijmans er in één keer 2200 woningen bij in de Brainportregio.

Economische groei

De overname komt niet als een verrassing. De regio Eindhoven is een van de snelst groeiende economieën van Nederland. Dit komt onder andere door de verwachte banengroei in de chipindustrie en de toestroom van studenten naar de Technische Universiteit. Heijmans verwacht dat er de komende jaren veel nieuwe woningen nodig zullen zijn in de regio.

Woondeal

In de woondeal die Eindhoven heeft gesloten met de centrale overheid moeten er tot 2030 21.000 woningen bij komen. Heijmans wil met de overname van Van Gisbergen een rol spelen in de realisatie van deze woningen.

Strategie

Heijmans betaalt €13 miljoen in contanten voor Van Gisbergen. Het bedrijf heeft geen concrete plannen voor nog een snelle acquisitie, maar benadrukt dat “wonen” een belangrijk onderdeel van de strategie vormt.

Van Gisbergen

Van Gisbergen is een familiebedrijf dat in 1900 werd opgericht. Het bedrijf heeft een omzet van €45 miljoen en een nettoresultaat van €3 miljoen. De huidige eigenaar, Peter van Gisbergen, was op zoek naar een overnamekandidaat vanwege het gebrek aan bedrijfsopvolging.

Bron: fd.nl