Beleggers in logistiek vastgoed doen goede zaken

14 maart 2022

Central Trade Park (CTP), dat investeert in de bouw van distributiehallen en bedrijventerreinen, heeft een meer dan goed jaar achter de rug. In 2021 werd de winst maar liefst verdrievoudigd. Dit bleek bij het bekendmaken van de jaarcijfers over 2021. In dat jaar werd ook de overname van een Duits bedrijf afgerond, waardoor CTP verwacht dat de winst in 2022 verder zal groeien.

Meer vraag naar logistiek vastgoed

CTP merkt dat de vraag naar logistiek vastgoed blijft groeien. Dit is niet zo vreemd want met name het fors toegenomen online winkelen zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven fors investeren in internetverkopen. DHL en DB Schenker zijn de grootste klanten van CTP. De netto huurinkomsten stegen in 2021 naar 326 miljoen euro, een toename met 16,5%. Doordat ook het vastgoed meer waard werd steeg de nettowinst naar 1 miljard euro.

Central Trade Park doet goede zaken in 2021

Geen zorgen vanwege Oekraïne

Central Trade Park heeft vooralsnog niet veel hinder van de ontwikkelingen in Oekraïne. Hoewel het bedrijf vooral vastgoed in Midden- en Oost-Europa bezit zijn er geen belangen in Rusland of Oekraïne. De oorlog raakt het bedrijf daarom niet direct, noch de handelsbeperkingen die zijn opgelegd. Begin 2021 ging CTP naar de beurs. Met het hier opgehaalde kapitaal hoopt het bedrijf meer vastgoed in West-Europa te verkrijgen. Momenteel heeft CTP vooral panden in Roemenië, Tsjechië en Polen. Inmiddels werd al de Amsterdam Logistics Hub gekocht. Met de overname van Deutsche Industrie waren vele miljoenen gemoeid. CTP ziet de goede jaarcijfers over 2021 als een opstap naar wederom een goed jaar. De onderneming treedt toe tot de Amsterdamse Midkap beursindex. Het aantal verhuurde vierkante meters groeit naar verwachting van 7,6 miljoen in 2021 naar meer dan 12 in het nu lopende jaar. Het doel is om de winst per aandeel te laten oplopen naar €0,60 per aandeel.

Bron: Het Financieele Dagblad