Cursus Bouwmaterialen

Tijdens de cursus Bouwmaterialen besteden we aandacht aan verschillende bouwmaterialen waarbij we ons focussen op vier hoofdmaterialen: hout, metaal, mineraal en glas. Dit zijn bouwmaterialen die veel worden toegepast. Binnen deze cursus worden de verschillende soorten bouwmaterialen en hun eigenschappen besproken. Daarnaast worden de meest voorkomende gebreken en bouwkundige detailleringen besproken.

Relevantie

Door het volgen van deze cursus krijg je inzicht in de veel voorkomende bouwmaterialen, de eigenschappen van deze materialen en eventuele gebreken die voor kunnen komen. De kennis van deze materialen is een belangrijke basis voor iedereen die in de bouw werkt.

Doelstellingen

  • Verschillende soorten hout- en plaatmateriaal en hun eigenschappen toelichten. Herkennen van de belangrijkste detailleringen en het toelichten van het principe van houtrot.
  • Verschillende soorten metalen en hun eigenschappen toelichten. Benoemen van de belangrijkste detailleringen en het toelichten van het principe van corrosie.
  • Verschillende soorten minerale bouwmaterialen en hun eigenschappen toelichten. Benoemen van de belangrijkste detailleringen en het toelichten van het principe van betonrot.
  • Verschillende soorten glas en hun eigenschappen toelichten. Kennis van verschillende beglazingsmethoden en het toelichten van het principe van isoleren.

Deze module is onderdeel van

Elementaire Bouwkunde

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 4 dagen
Prijs €2395,- excl. BTW