Zijn werkgevers bereid om te investeren in een goede thuiswerkplek?

17 juni 2020

Nu de maatregelen in verband met de uitbraak van Covid-19 langzaam worden versoepeld blijkt dat werknemers het thuiswerken er deels graag in willen houden. Werkgevers zijn ook wel ‘om’. Zeker omdat gebleken is dat de productiviteit thuis vaak hoger ligt dan op kantoor. Maar dan moet er wel geïnvesteerd worden in een goede thuiswerkplek.

Medewerkers die de afgelopen maanden aan de keukentafel hebben gewerkt willen graag thuis blijven werken. Maar dan wel aan een echt bureau en met een ergonomische stoel. En er moet ruimte voor zijn. Rustig werken doe je nu eenmaal beter in een kamer waarvan de deur dicht kan dan in de keuken of woonkamer waar de kinderen in en uit lopen.

Zijn werkgevers bereid om te investeren in een goede thuiswerkplek

Willen werkgevers compensatie bieden voor een goede thuiswerkplek?

Als werkgevers investeren in een goede thuiswerkplek voor hun werknemers dan kan er worden bespaard op kantoorruimte. Een berekening van deskundigen leert dat compensatie lonend is als een werknemer genoegen neemt met een werkplek van maximaal zo’n 16 vierkante meter.

Maar dan nog is er het probleem dat lang niet iedere medewerker een huis heeft waar een dergelijke werkplek gerealiseerd kan worden. Zelfs als een werknemer genoegen neemt met een minimale werkplek van zo’n 8 vierkante meter, voldoende voor een bureau, beeldscherm en ladekast, zullen er veel woningen zijn, vooral in de grote steden, waar dit niet of lastig realiseerbaar zal zijn.

Bron: Het Financieele Dagblad