Volgens de EU hebben Utrecht en Eindhoven kwaliteiten van ‘de ideale stad’

7 juli 2017

Bron: NOS

De Europese Commissie heeft dit jaar voor het eerst ‘de ideale stad’ samengesteld. Dit is een combinatie van acht steden die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Utrecht en Eindhoven hebben beide iets van de ideale stad. De drang tot innovatie van Eindhoven en de nationale en internationale verbindingen van Utrecht zorgen ervoor dat beide steden een bijdrage leveren aan ‘de ideale stad’.

De Europese Commissie heeft 168 steden uit 30 landen bekeken. Een selectie werd gemaakt op basis van cultuur en creativiteit. Andere Europese steden die bijdragen aan ‘de ideale stad’ zijn Parijs, Cork, Leuven, Glasgow, Umeå en Kopenhagen. Eindhoven scoort goed op het culturele vlak en ook de creatieve economie wordt geprezen. Tevens blijkt uit cijfers van de CBS dat de economie in Eindhoven het goed doet. Utrecht wordt gezien als een diverse, gastvrije en creatieve stad.

De conclusie van het rapport geeft aan dat grootte niet alles is, zelfs bij hoofdsteden is het niet altijd het geval dat een stad het goed doet op cultureel en creatief vlak. Ook kleine steden scoren hoog.