Nieuwe bestemming voor het Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht

8 augustus 2018

Het Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht staat al geruime tijd leeg nadat alle medische zorg werd geconcentreerd in het UMC. Twee investeerders, KKR en Round Hill Capital, hebben het pand nu gekocht. Het is de bedoeling om in het voormalige ziekenhuis woningen te realiseren.

Starters en studenten

In het pand en op het bijbehorende terrein kunnen 750 woningen worden gerealiseerd. Het gaat om woonruimte voor studenten en starters. Het tekort aan woningen voor met name deze groep is op dit moment enorm groot. De bouw van nieuwe woningen heeft vanwege de economische crisis vanaf 2008 jaren vrijwel stil gelegen. KKR en Round Hill hebben veel vertrouwen in het project, dat zij overnemen van drie eerdere investeerders. Utrecht is de tweede studentenstad van Nederland en er is altijd dringend behoefte aan woonruimte voor zogenaamde “short stay”.

Ervaren verhuurder van studentenwoningen

Round Hill heeft ruime ervaring in het verhuren van studentenwoningen in andere Europese landen. Hun dochterbedrijf The Nido Collection. KKR is een investeerder die op de beurs in New York is genoteerd. Er worden in het voormalige ziekenhuis ruim honderd woningen gerealiseerd. Op het bijbehorende terrein verrijst een woontoren die plaats gaat bieden aan nog eens ruim 450 woningen en tot slot worden er huizenblokken gebouwd met in totaal zo’n 180 woningen.
Round Hill bouwt op dit moment aan in totaal 7000 studentenwoningen in Ierland, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en nu dus ook in Nederland. Zij zien Utrecht als een mooie kans om ook in ons land voet aan de grond te krijgen vanwege de centrale ligging. De sterk groeiende Nederlandse economie is ook een belangrijke reden om te willen investeren in dit project.

Bron: FD