Horeca nieuwe stijl: een en al beleving

29 mei 2024

Uit eten gaan is tegenwoordig meer dan alleen een hapje en een drankje. Het moet een beleving zijn die alle zintuigen prikkelt. Horecaondernemers investeren daarom steeds vaker in extravagante interieurs om hun gasten te verrassen en te inspireren. In dit artikel bespreken we de nieuwste trends in de horeca met aandacht voor de rol van Instagram en andere sociale media.

Instagramwaardige interieurs

Een opvallende trend is de toename van horecazaken met Instagramwaardige interieurs. Deze interieurs zijn vaak kleurrijk, uitbundig en voorzien van eyecatchers die perfect zijn voor foto’s. Zo heeft BY AMI in Rotterdam een interieur met roze bloemetjes, bamboe bar en gouden apen. The Streetfood Club in Utrecht en Breda is een ware kleurbom met rieten troon en neonletters. En in Amersfoort vind je Dolle Diva, waar je kunt dineren tussen de kristallen kroonluchters en fluwelen banken.

De beleving centraal

De focus ligt bij deze nieuwe generatie horecazaken niet langer op het eten, maar op de totale beleving. De sfeer, ambiance en uitstraling van de zaak zijn minstens zo belangrijk als de menukaart. Gasten willen zich ergens thuis voelen, verwonderd worden en een unieke ervaring beleven.

Sociale media als marketingtool

Instagram en andere sociale media spelen een belangrijke rol in de marketing van deze nieuwe horecazaken. Fotogenieke interieurs en gerechten worden massaal gedeeld door gasten, wat voor gratis reclame zorgt. De eigenaren van BY AMI bijvoorbeeld, hoeven niets te doen om hun zaak te promoten. De gasten doen dat zelf wel via hun Instagram-accounts.

Enkele voorbeelden

  • Secret Garden in Amsterdam is een ware jungle met dierenprints, hangplanten en exotische vogels.
  • La Nostra Gigi in Amsterdam is ingericht als het huis van een Italiaanse prostituee met tijgerprints, rood velours en gouden toiletten.
  • Gio’s by the River in Amsterdam-Noord heeft een interieur met grote glazen kroonluchters, gekleurde tegels en een gigantische regenboog.
  • The Siren in Amsterdam, het nieuwste project van Too Many Agencies, is geïnspireerd op de mythologie en mediterrane culturen. De eyecatcher is een gigantische zeemeermin die uit de vloer verrijst.

Bron: fd.nl