Wat ga je doen als de coronacrisis voorbij is?

18 mei 2020

Veel mensen maken zich zorgen over hun loopbaan nu de economie vanwege de coronacrisis zware klappen krijgt. Denk jij ook na over een carrièreswitch nu deze kans zich ineens voordoet? Ben Tiggelaar geeft tips hoe je dit kunt aanpakken. Of je huidige baan nu op de tocht staat of niet, deze crisis biedt zeker kansen om over je maatschappelijke carrière na te denken. Wil je het roer omgooien dan is dit misschien wel het juiste moment.

Zelfreflectie en behoud van positieve dingen

Wanneer je een carrièreswitch overweegt is het belangrijk om je ideeën daarover met anderen te delen. Dat hoeft geen loopbaancoach te zijn, je collega’s of je partner kunnen ook prima feedback geven op je eventuele plannen. Bedenk als je overweegt wat anders te gaan doen, dat je huidige situatie vast ook goede dingen heeft. Wat wil je behouden? Veel mensen hebben door het noodgedwongen thuiswerken een ander ritme ontwikkeld, waarbij ook nadrukkelijk privé tijd werd ingeroosterd. Die vrije avonden waarbij je niet aan het werk bent zijn misschien wel het behouden waard.

Wat ga je doen als de coronacrisis voorbij is

Bedenk hoe je toekomst eruit ziet in je nieuwe baan

Een leuke nieuwe baan verzinnen is 1 ding. Maar hoe ziet je leven er uit als je er echt voor gaat? Het kan helpen om voor jezelf op papier te zetten hoe je leven eruitziet als je inderdaad die carrièreswitch maakt. Moet je bijvoorbeeld aanvullende scholing gaan volgen? Zijn er kansen op een baan en wat is je salarisperspectief? Dit  zijn belangrijke zaken om over na te denken voordat je rigoureus het roer omgooit. Je kunt nu gratis colleges volgen aan beroemde universiteiten zoals Stanford en Harvard. Een ideale kans om je kennis te vergroten. Kies sowieso voor een strategie waarbij je niet meteen ontslag neemt bij je werk, maar probeer naast je werk je kennis te vergroten om straks die stap in je loopbaan te kunnen maken waar je van droomt.

Bron: NRC.Next