Een eigen kruk op kantoor

4 april 2024

Flexibiliteit en ontmoeting

Het nieuwe kantoor richt zich voornamelijk op fysieke ontmoetingen, met ruimtes die flexibel kunnen worden benut. In een post-pandemische wereld is het niet efficiënt om werkplekken permanent te reserveren, gezien de verschuiving naar hybride werkmodellen. Kosten noch moeite zijn gespaard om de interactie tussen medewerkers te bevorderen, met een nadruk op lichtheid en openheid.

Een plek van eigenheidWat is de ideale grootte van een team op kantoor

Hoewel moderne werknemers flexibiliteit waarderen, is er ook behoefte aan een eigen plek, een ‘thuisbasis’. Een fysieke plek kan een anker zijn in een virtuele wereld en biedt medewerkers een gevoel van eigenheid en verbondenheid.

Het concept van de eigen kruk

Innovatief denken wordt voorgesteld om een gevoel van eigenaarschap te behouden in het nieuwe kantoor. Het idee van een “eigen kruk” wordt geïntroduceerd als een metafoor voor een persoonlijke ruimte in de kantooromgeving.

Afsluitende gedachten

Het is belangrijk om na te denken over nieuwe manieren om persoonlijke ruimtes te creëren in het moderne kantoorlandschap. Elk team heeft behoefte aan een ‘thuisbasis’ waar herinneringen kunnen worden gedeeld en bewaard blijven.

Bron: fd.nl