Deloitte maakt kantoorgebouw klaar voor de toekomst

13 september 2018

Deloitte Amsterdam gaat zijn kantoorgebouw klaar maken voor de toekomst met behulp van IoT (Internet of Things). Er worden zo’n 30.000 sensoren geïnstalleerd, waardoor men efficiënter kan gaan werken en het kantoorpand beter beheerd kan worden.

Deloitte is gevestigd in ‘The Edge’, een hypermodern kantoorpand dat geheel klimaatneutraal is. Het pand heeft driedubbelglas en heeft zonnecellen en verschillende energiezuinige installaties. Maar het bedrijf wil verder. Door IoT te gaan gebruiken, wil Deloitte de IT-infrastructuur verbeteren. Hiervoor is Aruba Networks ingeschakeld.

Bert Leegwater, van Aruba Networks, legt uit dat door de sensoren het beheer en het onderhoud van het netwerk een stuk makkelijker wordt. Nieuwe gebruikers en apparaten kunnen daardoor eenvoudig toegevoegd worden. “Het zorgt bovendien voor het creëren van een enkel data-lake vanuit honderden losstaande datapunten, wat duidelijkheid biedt over het gebruik van het gebouw en de bijbehorende trends.”

Bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd

De sensoren die gebruikmaken van IoT, doen meer dan alleen het netwerk moderniseren. Ze registreren ook hoe het pand gebruikt wordt. Zo wordt in één keer duidelijk welke ruimtes op welke momenten bezet worden, hoe de medewerkers zich door het gebouw bewegen, wat de temperatuur is en hoe het grondstofverbruik eruitziet. Dit zorgt ervoor dat er flink bespaard kan worden op bijvoorbeeld waterverbruik en energiekosten.

Het kantoor fungeert met het nieuwe netwerk ook gelijk als laboratorium. Deloitte kan opdrachtgevers laten zien wat de sensoren doen, en hoe IoT werkt en welke voordelen het heeft. Zo wordt het voor opdrachtgevers gelijk duidelijk hoe handig het is als de medewerkers en de apparaten altijd verbonden zijn.

Met IoT wordt een gebouw een stuk ‘slimmer’, wat het ook gelijk meer toekomstbestendig maakt. Dit is voor andere sectoren ook heel interessant. Deze technologie is namelijk ook heel goed bruikbaar voor bijvoorbeeld de tuinbouw of de financiële sector.

Bron: Consultancy.nl