Brabantse projecten vastgoedbedrijf DBMC geraakt door Duits fiasco

2 mei 2024

DBMC, een vastgoedbedrijf gevestigd in Brabant, wordt geconfronteerd met diverse uitdagingen, variërend van betalingsproblemen in Duitsland tot nieuwe financieringsbehoeften in Nederland.

Onthullingen en Juridische StrubbelingenWie doet het hoogste bod op het hoofdkantoor van ABN Amro

Het blijkt dat DBMC grotendeels in handen is van Cor van Erp, een omstreden vastgoedman, die recentelijk in Luxemburg veroordeeld werd wegens fraude en witwassen. Van Erp is momenteel verwikkeld in een juridisch geschil met het management en andere investeerders van DBMC, met name over een noodkrediet voor een project in Mönchengladbach.

Financiële Uitdagingen in Duitsland

Het vastgoedbedrijf kampt met ernstige kostenoverschrijdingen in Duitsland, deels toe te schrijven aan hoge rentetarieven en gestegen bouwkosten. Financiers hebben aangegeven dat de financiële situatie in Duitsland verre van rooskleurig is, met een chaotische boekhouding en achterstallige betalingen aan investeerders.

Impact op Toekomstige Projecten

De financiële moeilijkheden in Duitsland maken het onwaarschijnlijk dat DBMC nieuwe projecten zal initiëren. Een gepland woningontwikkelingsproject in Oisterwijk is van de baan vanwege verlopen opties en verloren vertrouwen van vermogende financiers.

Hernieuwde Financiering voor Vught

Het nieuwbouwproject ‘de Wolfskamer’ in Vught lijkt kansrijk, maar vereist extra financiering om te worden voltooid. DBMC heeft miljoenen euro’s aangetrokken van private Nederlandse financiers om het project af te ronden. Deze financiering is nodig vanwege het ontbreken van een afbouwgarantie, wat het voor potentiële kopers moeilijker maakt om hypotheken te verkrijgen.

Bron: fd.nl