Bouwconcern BAM levert compleet afgewerkte woningen op

27 maart 2019

Als je een nieuw huis koopt dan is er nadat je de sleutels hebt gekregen nog heel wat te klussen. De vloeren zijn kaal, de muren en de trap eveneens. Wat voor keuken en badkamer er in het huis komt, en vooral hóe die erin komt, mogen de nieuwe bewoners zelf bepalen. Bouwconcern BAM is nu gestart met een nieuw concept. Zij leveren woningen compleet ingericht op. Ideaal voor mensen die geen kaas hebben gegeten van klussen of er simpelweg geen tijd voor of zin in hebben.

Je huis inrichten in de loods

BAM opende een enorme loods van 5.000 m2 waar toekomstige bewoners hun woning vooraf kunnen laten inrichten. Compleet met dakkapellen, complete keukens, meubels en vloerkleden. Een nieuwbouwhuis moet aan strengere regels voldoen dan voorheen. Daar komt bij dat toekomstige eigenaren meer te besteden hebben en daardoor veeleisender zijn geworden. Niet alleen BAM maar ook andere bouwbedrijven spelen in op die veranderende trend en bieden toekomstige eigenaren de mogelijkheid om hun woning vooraf al grotendeels te laten inrichten. In de Home Studio zien huiseigenaren in levende lijve hoeveel licht een dakkapel op de bovenverdieping geeft en hoeveel extra ruimte er komt als ze kiezen voor een uitbouw.

Bouwconcern BAM levert compleet afgewerkte woningen op

Een compleet ingericht huis bij oplevering

Nieuwe eigenaren van een woning kunnen ervoor kiezen om hun huis volledig te laten inrichten. Bij de oplevering hangen de gordijnen en staan de eethoek en het bankstel in de kamer. De muren zijn gesaust of behangen, op de vloer ligt wat de klant heeft uitgezocht. Ze kunnen er direct in, het enige wat nog ontbreekt zijn persoonlijke spullen. Er schuilt wel een addertje onder het gras: Door huizen compleet op te leveren krijgt het MKB minder werk. Maar zolang er nog zo’n enorme krapte op de woningmarkt is en bouwers niet aan te slepen zijn, zal er voor iedereen nog genoeg werk overblijven, ook met deze nieuwe trend in de woningbouw.

Bron: NRC Next