“Als vastgoedconsultant kun je je begeven in een juridisch wespennest.”

5 oktober 2021

“Je in 8 maanden opleiden tot jurist lukt ons helaas niet. Wel leren we je de klappen van de zweep en zorgen we ervoor dat je met de juiste juridische kennis op verantwoorde en veilige wijze verbintenissen kunt aangaan. Dat je weet waar je op moet letten om problemen te voorkomen en hoe je de taal van juridische experts leert begrijpen en spreken. Deze compacte en op de praktijk toegespitste vastgoedopleiding is, mijns inziens, een must voor iedere stakeholder in de vastgoedbranche die beslagen ten ijs wil komen en zich geen juridische ongelukken kan veroorloven.”

Nick van Steeden weet waarover hij praat. Als jurist, bouwkundig ingenieur, BOEI-inspecteur en integraal adviseur vastgoed adviseert hij dagelijks opdrachtgevers over de exploitatie van hun vastgoed, met name over assetmanagement- en risicomanagementvraagstukken. Daarnaast voert hij regelmatig gebouwinspecties uit en is hij projectmanager van diverse internationale projecten.

Als cursusleider en docent bij Vastgoed Business School is hij blij dat hij zijn expertise en jarenlange ervaring kan overbrengen en mag delen. Hij kent als geen ander de waarde van een goede juridische basiskennis om in het dagelijks contact met stakeholders rust en vertrouwen uit te kunnen stralen. Nick: “Als vastgoedadviseur kun je je begeven in een juridisch wespennest. De juiste kennis is dan je belangrijkste asset. Je hoeft echt niet alle details te kennen maar het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten, wat de essentie is en hoe je zo goed mogelijk kunt samenwerken met andere juridische experts.”

De interactie met de cursisten ziet hij als een waardevolle toevoeging. Tijdens zijn lessen komen er veel praktijkvoorbeelden aan bod. “Eén van de redenen waarom ik zo graag voor de klas sta, is dat ik geniet van de interactie met de cursisten en de mooie gesprekken die eruit voortkomen. Dan leer je ook als docent steeds weer bij”, aldus een zichtbaar enthousiaste docent.

Als ik hem vraag naar de waarde van deze vastgoedopleiding, antwoordt Nick: “We zijn best trots op hoe we deze opleiding hebben opgezet. De balans tussen kennis over de verschillende rechtsvormen en echt praktische handvatten en praktijk cases bieden de cursist ‘body’ om vol zelfvertrouwen de vele, dagelijkse vastgoeduitdagingen aan te gaan.”