Duurzaamheid en BIM

Binnen een (onderhouds)project werken veel partijen samen om tot een gemeenschappelijk resultaat te komen. De enorme hoeveelheid aan data die hierbij gegenereerd wordt en het feit dat rollen en verantwoordelijkheden van partijen binnen een dergelijk proces regelmatig verschuiven, vraagt om een goede ordening en structuur.

Hiervoor is Bouw Informatie Modellering (BIM) een belangrijk middel. BIM is een digitale representatie van de fysieke en functionele aspecten van een (onderhouds)proces. De informatie in dit programma is continu beschikbaar en altijd actueel, waardoor alle betrokken partijen werken met dezelfde informatie en ten alle tijden van elkaar kunnen zien wat er gebeurt. In deze module wordt uitgelegd hoe hiermee gewerkt kan worden en wat het kan bieden voor een DMJOP.

Aan bod komen:

  • Introductie BIM (Bouw Informatie Modellering)
  • Voordelen van werken met BIM voor een DMJOP

Deze module is onderdeel van

Verduurzaming Vastgoed en DMJOP

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 7 lesdagen
Prijs €3295.00,- excl. BTW

Docenten

Jasper de Coo

Jasper de Coo

BIM specialist

Als expert in bouw- en vastgoeddigitalisatie weet Jasper als geen ander wat moeilijk is op het gebied van inmeten van vastgoed en installatie objecten. Hij werkt met de laatste technieken op het gebied van digitaliseren ter ondersteuning van 3D uitwerking in software, modelcontrole en BIM coördinatie. De echte meerwaarde ziet hij in het gebruik van het daaruit voortkomende online gebouwdossier voor FM. Gecombineerd met Online viewers, Artist impressions, VR en Animaties wordt de exploitatie van vastgoed echt anders.