Cursus Aanbestedingsrecht

Aanbesteden is niet altijd even duidelijk. Wat is een aanbesteding precies? En wanneer moet een organisatie wel of juist niet aanbesteden? Wat zijn de fases voor een aanbestedingstraject?

Het zijn veelvoorkomende vragen. Gelukkig zijn het vragen die allemaal goed te beantwoorden zijn. In deze cursus Aanbestedingsrecht leer je hoe.

Onderwerpen van de cursus Aanbestedingsrecht

  • Overzicht en introductie van het aanbestedingsrecht
  • Wel of niet aanbesteden?

Fases van het aanbestedingstraject

Daarnaast gaan we dieper in op iedere fase van het aanbestedingstraject, welke als volgt zijn:

  1. Bekendmaking
  2. Uitnodiging tot inschrijving
  3. Inschrijving
  4. Uitsluitingsronden
  5. Geschiktheidseisen
  6. Gunningscriterea
  7. Aanbesteding en opdracht

Wat je leert

Na deze opleiding weet je precies hoe je kunt nagaan of een organisatie aanbestedingsplicht heeft, en voor welke opdrachten. Daarnaast ben je bekend met de regels omtrent aanbesteding, en de fasering van het traject.

Werkvormen

De cursus Aanbestedingsrecht is praktisch opgezet. De theorie die we per onderwerp behandelen, wordt direct ter plekke toegepast in praktijkopdrachten die je met je medecursisten uitvoert.

Daarnaast maak je huiswerk dat in de bijeenkomsten behandeld wordt, en is er ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden.

Deze module is onderdeel van

Juridische Aspecten Vastgoed

+
NiveauHbo+
Aantal lessen20
Prijs€5995,- excl. BTW

Docenten

Nick van Steeden

Nick van Steeden

Vastgoedadviseur, PVM

Nick is zowel afgestudeerd jurist als bouwkundig ingenieur. Bovendien is hij gediplomeerd RgdBOEI®-inspecteur en Integraal Adviseur Vastgoed (IAV) en adviseert opdrachtgevers inzake de exploitatie van hun vastgoed, met name inzake assetmanagement- en risicomanagementvraagstukken. Ook voert hij regelmatig gebouwinspecties uit en verzorgt hij diverse cursussen.