Batterijenfabriek Eleo stapt over op grootschalige productie van batterijpakketten

8 november 2021

Batterijfabriek Eleo heeft grote plannen voor uitbreiding. Het bedrijf produceert batterijpakketten voor logistieke voertuigen en elektrische werktuigen. In Helmond komt een gloednieuwe fabriek waar te zijner tijd werk is voor zo’n 200 mensen. Nu werken er bij Eleo nog 27 mensen maar de capaciteit wordt snel uitgebreid als het aan de directie ligt. Het bedrijf, eerder bekend onder de naam Spike, werd opgericht door een aantal studenten aan de TU Eindhoven. Zij reden op een elektrische motor de wereld rond en besloten de technologie in hun eigen bedrijf verder uit te werken.

Batterijenfabriek Eleo stapt over op grootschalige productie van batterijpakketten

500 MWh per jaar

Eleo is van plan om in de nieuwe batterijfabriek jaarlijks zo’n 10.000 batterijpakketten te gaan produceren, samen goed voor 500 MWh aan vermogen. Hiervoor is geschoold personeel nodig, vooral technici. Als de zaken goed lopen kan er verder worden uitgebreid. Het nieuwe pand beslaat 3.000 vierkante meter, maar dit kan worden verhoogd naar 4.000 m2. Of dat gaat lukken hangt mede af van de bereidheid van investeerders om geld in het bedrijf te steken.

Kapitaal uit het buitenland

De huidige nieuwe fabriek wordt mede mogelijk gemaakt door het Duitse bedrijf Lumipol Group. Dit bedrijf investeert in technologiebedrijven over de hele wereld. Jeroen Bleker, mede oprichter van Eleo, ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De ontwikkelingen gaan hard, zo stelt hij, we hopen dat we dat kunnen bijhouden, met ondersteuning van de juiste financiële partners.

Bron: Het Financieele Dagblad